Werkwijze

Van idee tot realisatie

Hoe komt uw magazine tot stand

MKB-magazine biedt een combinatie van maatwerk en standaard. Hiermee creëren we een magazine dat volledig is toegesneden op uw bedrijf tegen een betaalbare prijs. Onze aanpak in het kort:

1.  Advies over bladconcept

Het magazine moet het unieke karakter van uw onderneming overbrengen. Daarom staan we stil bij de aard van uw bedrijf, de producten en diensten, de doelgroep en het onderscheidend vermogen. Waarin verschil uw aanpak met die van concurrenten? Wie is uw ideale klant en hoe kunnen we maximaal aansluiten bij zijn of haar belangstelling? Deze uitgangspunten vertalen we naar onderwerpen voor artikelen. We gaan in op de vragen: wie laten we aan het woord en wat brengen we in beeld? Wat is de balans tussen inhoudelijke informatie en persoonlijke verhalen, luchtige items en concrete tips? Hoe zorgen we voor een prettig ritme en voldoende afwisseling? Welke vormgeving, kleuren en beeldtaal past hierbij? Dit leidt tot een bladconcept op maat.

2. Inhoud

Op basis van het bladconcept gaan wij aan de slag met het schrijven van de artikelen en verzamelen of maken van beeldmateriaal (fotografie en illustraties). Hierbij hanteren we enkele vuistregels zoals: een variatie in lengte en type artikelen (interview, reportage, fotoverslag, portret, tips, et cetera). Deze afwisseling brengt een aantrekkelijk ritme in het blad.

3. Vormgeving

Bij het vormgeven van het magazine  heeft u een keuze uit diverse variabelen: in formaat, papiersoort, aantal pagina’s en basisontwerpen. Door in de opmaak rekening te houden met elementen uit uw huisstijl, ontstaat een blad met een geheel eigen uiterlijk en uitstraling.

4. Samenwerking met leveranciers en partners

De investering in een magazine is beheersbaar wanneer u samenwerkt met leveranciers of samenwerkingspartners.  Stel, u werkt samen met iemand die een specifieke grondstof levert, dan is het leuk om in een reportage iets te vertellen over de herkomst  van dat product. Voor de leverancier is dit een mooie kans om in beeld te komen bij een doelgroep die ook voor hem interessant is. Een redactioneel artikel is bovendien vele malen geloofwaardiger dan een advertentie. MKB-magazine ondersteunt u bij het benaderen en overtuigen van leveranciers.

Magazines bieden ondernemers in het MKB een kans om zich op een originele en kwalitatief hoogwaardige manier te onderscheiden en daarmee klanten aan zich te binden. Wij nemen hierbij het gehele proces van idee tot realisatie uit handen.

Meer weten over een magazine voor uw bedrijf? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

 

Offerte aanvragen